Een bol gaat bloeien

Dakoyria

Heel zacht beroer ik haar met mijn hand
Zij voelt heel stevig en wat vettig en zich
al ontplooiend want ze houdt van licht
Zij toont me al haar innerlijk gezicht.

Zij ziet er als een ronde klok wat uit met
een zweempje groen wel, in de basis geuit.
Overigens van een prachtig maagdelijk wit
Ja, een bloem wel met verbluffende pit!

Nu daar in haar volle glorie vrijwel staand
Nog even volop er wel bloeiend gaand.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een bol gaat bloeien’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.