De zomer gaat de herfst komt

Dolf de Jong



De zomer zegt ons vaarwel
met nog enkele mooie dagen.
De herfst komt nu snel
onze aandacht vragen.

Gaven bladeren de bomen hun zomerse dracht,
nu dwarrelen zij in het rond.
Zij hebben hun taak volbracht
en vallen goudgeel op de grond.

De zon staart ons nog aan,
maar zal steeds vroeger onder gaan.
De vogeltrek is reeds begonnen.
De boer heeft zijn akkers ontgonnen.

Als nu de maan herrijst
en met zijn schijnsel door de kale takken wijst,
dan is het einde van zomer definitief.
Maar ach; ook de herfst heeft zijn gerief.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zomer gaat de herfst komt’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.