De lente komt

Dolf de Jong



De wereld was zo mooi
met zijn besneeuwde tooi
een wit tapijt als een cocon
glinsterend beschenen door de zon.

Maar ook zonder deze witte tooi
is de wereld Oh zo mooi
als hij schittert in de lente zon
kunnen wij allen genieten van deze warmtebron.

Daarom zal ik er geen traan om laten
als door de lente zon
de sneeuw verdwijnt van de straten
ik wou dat `t morgen reeds begon.

Dat `t tapijt verdwijnt als sneeuw voor de zon
Oh als dat nu toch eens kon
zo dat de sneeuwklokjes ontluiken
zo kris kras tussen de struiken.

En door de grasmat priemen
dat ook de zaden weer ontkiemen
dat de zwaluw weer wordt waargenomen
van dit alles kunnen wij nu gaan dromen.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De lente komt’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.