INLOGGEN
«»

TERUGBLIK.



Terug kijkend op ons aardse streven
waar bij de aarde wordt verminkt
is er steeds de vraag die bij mij dringt
wat is de zin van dit kortstondig leven.

Waar men in zijn zucht naar macht
de schepping zinloos heeft verkracht.
Want vermochten wij op elk uur,
tevreden zijn met de schepping der natuur,
zo ware de vruchten van onze gang
wel zeker niet zo wrang. .........

Terug kijkend op dit productie en maatstaf-leven,
blijft ons de vraag ; ..." hoeveel ja hoeveel hebben wij nu wel gegeven". ..
Want er valt toch niet aan te ontkomen,
dat wij steeds weer te veel voor ons zelf hebben genomen.

Want was niet de zin des levens, het heen gaan
en `t plaveien van een ruime baan......
Voor hen die na ons zouden komen. ........... ...............

Een baan, omzoomt met bloeiende bloemen
en hoog tot de hemel rijzende bomen,
met overal geschreven in `t gesteend;
" Ga met dit alles zuinig om - het is u maar geleend"

Dit kortstondige bestaan is slechts een test,
dus wees tevreden met het geboden nest. .......
Het is de tijd die het bewijst,
dat je genoeg hebt aan het water en de jou geboden rijst.

Als er bij ons aardse gaan toch plooien mochten vallen
strijk die niet vlak met tank of wals, of door de vuist te ballen.
Daar de plooien uit het leven van weleer,
zijn vlak te strijken met een veer,
die de vogels voor ons laten vallen.

Zodat wij in dit aards bestaan,
meer met alles en een ieder zijn begaan
en wij nader tot elkander zullen staan.

DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ TERUGBLIK.’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.