de natuur

Claire Vanfleteren

De natuur

Het is een denkpatroon van schoonheid.
Een uiterlijk bestaan van iets.
Een kunstwerk,
maar het kan niet de kunstenaar zijn.
Het is een borduurwerk,
maar het kan niet de borduurster zijn.
Het is een aaneenschakeling
om het zichtbare, leesbaar te maken,
maar de natuur is de schrijver niet.
Het is een geheel van wetten,
maar het kan niet de wetgever zijn.
Het is geschapen als een scherm
voor waardigheid,
maar het kan niet de schepper zijn.
Het is de wet en geen kracht,
het bezit geen macht.
Het is de ontvanger die alles in zich opneemt,
maar hij is nog nooit het ontstaan ervan geweest.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Claire Vanfleteren (Actief sinds: 11-01-2014)

Informatie bij het gedicht

Wij zien de natuur, zoals wij die willen zien, we houden ervan of niet.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de natuur’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.