De zon komt

Mathilda van Bentum-Hofker

De zon komt en strooit zijn gouden stralen
Over land en zee, bergen en dalen

De donkere nacht wordt weg gevaagd
En door de nieuwe dag uit gedaagd

Om al wat groeit en bloeit te omarmen
En het hart van mens en dier te verwarmen

Zodat U de aardse schoonheid in dit leven
Normen en waarde weet te geven

Ook al wordt U bezocht door verdriet
Weet, dat is voor ieder een levenslied

Dat schouder kruis schijnt erbij te horen
Zodra je uit de moederschoot wordt geboren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker (Actief sinds: 27-05-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zon komt’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.