INLOGGEN
«»

De Lente

De Lente

De vogels fladderen twitterend in de lucht
de winter achterlatend met een diepe zucht.
De kilte wordt uit de lucht verdreven
de natuur wordt tot een groen kunstwerk verheven.
De bloemen en planten staan in hun knop
de rups veranderd in een pop.
De jonge dieren worden geboren
de ouders achterna dartelend heel verloren.
De natuur ontvouwd zijn pracht en praal
de vogels twitteren het hele verhaal.
De lente omarmd de natuur om uit te groeien
de warme zonnestralen laten haar tot volle wasdom opbloeien.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Arno Hovens
Actief sinds: 24-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Lente’ van Arno Hovens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.