Uitgevlogen

dichterbij

na wekenlang het toneel
van uiterste zorgzaamheid
is het moment aangebroken
dat het huis is verlaten
de vogeltjes gevlogen

de weg naar zelfstandigheid
in opvoedkundige lessen
worden beschermend gegeven
is soms vleugelmoe het gevaar
van loerende vijanden

geven de hoogste regionen
tussen het lover van tak tot tak
roepende fluitconcerten weer
tot de rust is teruggekeerd
dreiging weer is afgewend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uitgevlogen’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.