Opnieuw ontwaken

dichterbij

het nevelkleed kleurt grijs
glijden waterdruppels
langs rouwende bloemen
als heldere tranen
op het bedroefde gras

verliezen voetafdrukken zich
in zompigheid, onzichtbaar
zullen ongeplukte kleuren
opgaan in de bodem
van vergankelijkheid

om ooit weer ontwakend
liefdevol en zacht
door warmte aangraakt
te worden opgenomen
openbloeiend in het licht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opnieuw ontwaken’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.