Zomaar een dag

dichterbij

de dag vindt haar ontwaken
in een gesluierd zonlicht
waar op lichtvoetige wijze
het wintervlies is neergestreken

breekt de hemel open
in een kleurrijk weerzien
met oranje bloesembomen
in omarming met mariablauw

worden bloemboeketten
drijvend uitgestrooid
als witte figuranten

geven droombeelden
indrukwekkende decorstukken
voor het dagelijks toneelspel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zomaar een dag’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.