Levend schilderij

dichterbij

Oevers met bomen
Levende have
onder struiken verscholen
Bloemen zo divers

Sappige weiden
met grazende koeien
In de verte paarden
rustig kuierend

Onder de blauwe hemel
bezaaid met donzige wolken
Een torenspits
als statig middelpunt van een dorpje

De spoorbrug
waarover een trein
als een gekleurde rups voortkruipt
Laat een prachtig doorkijkje zien

Varend
over rimpelend water
Biedt elke bocht
een ander taferaal

'k Ben onderdeel
van dit adembenemend
levend schilderij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Levend schilderij’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.