toen ik je zomer at

wil melker

ik heb de mooiste appels
van de boom geplukt
voelde ze in handen rijpen
jij liet je mooiste kleuren
blijken toen ik je zomer at

in lente bloeide jij
je eerste bloemen
ik wist dat dan het mooiste
fruit zou groenen omdat
het geurde in de warme zon

de pluk was louter lust
jij hing bijtgraag aan
lommerrijke takken
gaf mij geen enkele rust
verleidelijk liet jij je vatten

ik kaal geen bomen
voordat de herfst ze zal schonen
dus siert jouw oogst de volheid
van nazomerdromen en kan
een lange koude winter komen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘toen ik je zomer at’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.