Uit Oer

Lúthien Oronar

Uit Oer
zijn wij getogen
uit Ur
verdwenen

ergens terug
in duizenden jaren
waren de tijden
versleten

drongen de wateren
de aarde terug
in patronen
die ruimte gaven

aan het winnen van goud
hier houden Nefili
hun adem in en zwermen uit
in nieuw perspectief

Uit Oer zijn zij getogen
in Ur zijn zij gewonnen
de kinderen
van de Aarde
met Sirius als vader

het levensei
uit vuur en vlam
geboren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lúthien Oronar (Actief sinds: 07-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uit Oer’ van Lúthien Oronar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.