Merel

Lúthien Oronar

Vleugellam geslagen
dragen de momenten
en beelden uit straf
zure appels en blinde
ongehoorzaamheid

er is een tijd van leven
sterven en weer opstaan

Vleugellam geslagen
dragen herinneringen
stokslagen en misbruik
de kruik vol bitterzoet
gestookte drank
raakt leeg

op de bodem is het duister
fluistert licht wat schaduw weg

vangen zon en maan
het hart in liefde


Met vleugels opgedroogd
mag je vliegen
bewegen
tussen zon
en maan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lúthien Oronar (Actief sinds: 07-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Merel’ van Lúthien Oronar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.