Fauvistisch opgetekend [het Wad]

elze schollema

geulenrijk gezout, de oorsprong
beeldt zich uit in kwadranten
fauvistisch opgetekend door de sponning
van het raster

rantsoeneren, het gelijk stevent af
op theater en marktkramen, de ontstemden
eten honing en ik kalk mijn fantasieën
op de draagmuren van de polder

in mindering gebracht zijn kwelders de
horigen, het begraasde land van eeuwig vrucht
en druppelend rijp waar de zon zich hecht
aan het nakend refrein van oeverzwaluw

tot aan de reikwijdte van de Jan-van-gent

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

elze schollema (Actief sinds: 01-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Fauvistisch opgetekend [het Wad]’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.