INLOGGEN
«»

het voer van september

het septembert, de kroeg in mijn hart
sluit de zomer en serveert slechts nog
brak water – het sterven nadert en de zon
sluit langzaam haar poort, het vlees dat de vrucht
droeg is nu rijp aan bederf en geurt naar
ontboezemingen uit een herfstig verleden

trage kruinen dragen de wind en spreken
regens en stormen uit over deze haatdragende vlakte

het verstilt, de zwarte nacht laakt de lauwerkrans
die hem verhult en machtigt de hemel om de doden
te wekken en het schijn van opportunisme dooft in
de genitaliën van geliefden, zonder elkaar is het koud
maar eens wordt het heden en dooft de lust bij het
grijzer worden van het haar

het getij entert het gezag en spiegelt zich
in het gelaat van de eenzamen – welke we tenslotte
allen zijn – ontsnappen is geen raadgever maar is het
voer van vergankelijkheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het voer van september’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.