INLOGGEN
«»

De gevallen einder

hier leeft de einder aan
de stekelige wolken die de regens
dirigeert langs stad en wal, zelfs het wad
ontkomt niet aan deze regent die schuimend
zijn voorhuid beweegt op het ritme van zijn gevolg

zelfs een geredde vondeling buigt zich over
het lot van het gevallen vogeltje en wenst zich
het dons dat het beest nooit droeg, dit alles
biecht de einder in de spreekstoel van het lot

zou schande spreken de naden in de kaft
kunnen helen of schrijft de wens zonder namen
zijn verlangens en draaft de nacht als een
suikerspin door een donkere dag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De gevallen einder’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.