INLOGGEN
«»

de Geboorte van vandaag

Tussen het oranje en het grijs
in een ouverture van stilte
schaduwmomenten
van een eerste meeuw met de
weidsheid van zwangere luchten
neemt bij mij de spanning af
de leegte en de kilte

dag jij was nog niet geboren
ik wachtte al op jou
in slapeloos zuchten
langzaam wordt het duidelijk
wat al zo lang zat te zeuren
maar verbleekt toch weer
bij het moment dat ik
het oranje van je geboorte
in puur goud ziet kleuren

die ene meeuw heeft
een circuskoor verzamelt ze
laten een vlieg show zien
in acrobatisch zeilen en duiken
in kleurig ochtendgloren
mag jij zwangere dag
straks ontluiken
andere vogels voegen zich
willen er ook bij horen

ik toeschouwer vraag me af
als ik ooit wordt herboren
doorbreekt in het pure licht
wil jij me dan optillen
met opgeluchte warme lach
roep mij dan toe
met stralen op je gezicht
ik ben jouw dag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de Geboorte van vandaag’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.