INLOGGEN
«»

één grote Amathist

In de schittering van de zon
speelt de zee de dirigent
het ruisen van de golven
als achtergrondmuziek
van een schouwspel
wat ik zo vaak al zag
maar niet zo als vandaag
hemel en aarde raken elkaar
een cyclus die nooit rust

het publiek van eerste rang
is uitgelaten, of juist stil
met onvoorstelbare kleuren
vandaag wat extra lilalicht
bepaald de dirigent
het tempo heel geraffineerd
hoe lang zal het duren
voordat de zon, de zee tovert
in één grote amethist.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘één grote Amathist’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.