Nacht van aankomst

Hans Limbeek

Bloesem in het hoofd
woord uit de ziel
heilig woord uit mijn koele tuin

Bloesem op het zijn
dit kleine ding
adem
op adem zin op zin

Bloesem op het water
de dronk op de dood
deze rozen van de maan

De tafels van genade
in het onuitsprekelijk toen
deze sprong over de toren
in al het onvermoede licht

De ledikanten der liefde
in de loofsneeuw van beukenlanen

En in de paarse bloesemhemel
dit huis der wanen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hans Limbeek (Actief sinds: 01-10-2014)

Informatie bij het gedicht

vrijdag 9 november 2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nacht van aankomst’ van Hans Limbeek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.