De glazen middag

Hans Limbeek

De zon scheen alweer op de stenen
De zon blonk alweer op het torrenpad
Het water kolkte nog in de goten
Het water stroomde nog door de pijpen
Een bries liet onze roestige schommels bungelen
En wij, wij dronken limonade Limonade
gulzig uit lange glazen

En later -in dit held're licht- later in het geelgroene veld
Toen we hand in hand En ik de bloemen
Jij het lied en
De zoevende auto's over de verre weg

Die benauwde kus

De duizeling
De zon
En de zindering

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-11-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hans Limbeek (Actief sinds: 01-10-2014)

Informatie bij het gedicht

zondag 19 augustus 2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De glazen middag’ van Hans Limbeek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.