De bomen

Gedichtenlady

 De bladeren aan de takken van de bomen
 zijn momenteel nog groen gekleurd
 straks is het herfst
 en veranderen in bruin

 Nu zijn de bomen nog levendig
 maar straks zijn ze kaal
 de wortels in de grond
 sterven af … ja, allemaal

 De bomen leven dan niet meer
 de sneeuw die op de takken zal vallen
 zonder bladeren om zich heen
 de kou zal hem doen afsterven
 een blok aan zijn been

 De bladeren van de takken aan de bomen
 leven nu nog, voor enkele weken
 dan gaan ze kapot, gaan dood aan de kou
 en uiteindelijk …
 staat hij kaal, gedreven in het nauw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

niet veel uitleg bij nodig ...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De bomen’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.