De wind

Marill Meijs

 Opeens een donkere hemel boven ons hoofd,
 natuurlijk, het was beloofd,
 regen, onweer en vooral veel wind,
 nou, het knetterde gezwind,
 de regen vloog letterlijk over het terras,
 over de bomen weilanden en gewas,
 alle korenhalmen moesten buigen,
 schamele hutjes vielen in duigen,
 in een mum van tijd was alles nat,
 blij dat ik niet op mijn fiets zat,
 de storm raasde over ons land,
 windvlagen hadden de overhand,
 de wind kende geen genade,
 op het journaal zag ik de schade.

 Zo is er een razende wind gegaan,
 over het veld en door de laan,
 nu hoor ik gezaag buiten,
 want achter ons braken wat ruiten,
 de koffie is gezet,
 kinderen hebben weer pret,
 ze spelen weer op het gras,
 dat gisteren nog "geel" was,
 nu komt het groen er weer doorheen,
 het leven gaat door en het donker verdween.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Marill Meijs (Actief sinds: 30-03-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De wind’ van Marill Meijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.