Weldadig broedgebied.

droomster

 Aan uitlopers
 van de uiterwaarden
 verscholen tussen
 waterplanten met krakend riet
 ligt een mooi stuk
 onaangetast gebied.

 Bomen verlenen hun deels
 warrige ontblote wortels uit
 aan vogels, eenden en de griet.

 's ochtends geheimzinnig verhuld
 in wazige vochtige flarden nevels
 van de vroege ochtend dauw.
 Kortom aan het menselijk oog
 onttrokken sluimert hier voor dieren
 een weldadig broedgebied!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

droomster (Actief sinds: 22-02-2014)

Informatie bij het gedicht

11-04-2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Weldadig broedgebied.’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.