De aarde huilt bittere tranen

droomster

 De aarde huilt bittere tranen
 door natuurrampen honger en oorlogsgeweld.
 Duizenden mensen hierdoor geveld.

 De aarde huilt bittere tranen
 leven zonder dagelijks brood
 hierdoor sterven mensen een pijnlijke hongerdood.

 De aarde huilt bittere tranen.
 Hij word overspoelt door water
 is hier nog wel leven voor later.

 De aarde huilt bittere tranen
 Door het verdwijnen van veel natuur
 verbrand door het zinderende vuur.

 De aarde huilt bittere tranen.
 Bij het zien van onschuldige van zinloos
 geweld en pijn.
 Door dit verlies vele mensen ongelukkig zijn.

 De aarde hoopt laat mij bestaan.
 Om al het goede hoef ik niet te wenen.
 De mensen mogen mij alleen maar
 tijdelijk lenen!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

droomster (Actief sinds: 22-02-2014)

Informatie bij het gedicht

Het bestaan van de aarde

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De aarde huilt bittere tranen’ van droomster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.