Sneeuw pret

Anony

 een beetje laat
 maar het is dan daar
 het eerste sneeuw deken
 van dit jaar

 het is mooi om te zien
 het twentse landschap weer helemaal wit
 een man rent door de straat met een slee
 waarop zijn zoontje en dochter zit

 op een veldje hier in de buurt
 het doet je in je hartje raken
 kinderen die zo gelukkig zijn
 en een sneeuwpop zijn aan het maken

 dan verlang je even weer
 naar je eigen kinderjaren
 omdat je zelf goed weet
 dat dat de mooiste tijden waren

 knal, en een schreeuw
 buurman deze sneeuwbal krijg je van mijn
 daar stonden dan twee volwassen mannen
 maar voor een sneeuwgevecht kun je nooit te oud zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anony (Actief sinds: 15-03-2014)

Informatie bij het gedicht

......zomaaar....:het sneeuwd hier vandaar...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sneeuw pret’ van Anony zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.