In ultiem laveren

wil melker

 waai maar weg
 mijn bladeren
 de witte zijden
 kennen nog geen licht

 gestreeld door zon
 werd groen de kleur
 je groeide lentegroot
 tot de zomer naakte

 alleen de onderkant
 moest nog ontwaken
 het verlegen draaien
 zal volwassen maken

 wind heeft je gestreeld
 met je gespeeld
 de wereld laten zien
 in zijdelings passeren

 de eerste zomerdag
 woei hij in volle kracht
 je boog maar brak
 in het ultiem laveren

 je dwarrelt op zijn
 zuchten legt je neer
 kijkt nog een laatste keer
 naar stormvrije luchten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In ultiem laveren’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.