Uit sprookjes van weleer

wil melker

 bomen ruisen groen
 stammen kringen statig bos
 wuiven met hun takken
 eens per jaar de bladeren los

 die dwarrelen een
 kleurig herfsttapijt dat
 in de winter modder wordt
 en het geluid van passen smoord

 niet alle bomen maken bos
 ze hechten niet aan struiken
 vervlechten moeilijker met
 sfeer uit sprookjes van weleer

 ze staan wat afgelegen alsof
 ze niet om bossen geven
 groeien op als eenling aan de rand
 hun leven aan de zelfkant

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Uit sprookjes van weleer’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.