INLOGGEN
«»

Stilte rust

 de horizon vervloeit
 verrimpelt traag een
 kerktoren in de verte

 stilte rust en
 geeft geluid een kans
 om zich te laten horen

 herboren dansen de insecten
 plaag voor plaag voorbij
 potten rammelen voor etenstijd

 de warme wind verdwarrelt
 zomer tot orkaantje en verjaagt
 pardoes een soezend haantje

 als zon de ochtend brandt
 tot middagvuur slaat ook
 de hitte weer zijn twaalf uur

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stilte rust’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.