INLOGGEN
«»

Nachtmerrie

Als het in de zomer waait
hoor ik bloemen fluisteren
bladeren ruisen
vogels zweven
vissen springen
ik houd van de zomer

ik herinner me de winters
gekwelde kreungeluiden
kale boomtakken
gegeseld door de kille wind
gebulder rond het huis
god wat haat ik de winter

nu waait een holle storm
gekrijs van rare wezens
gehuil van weet ik veel
de bossen geuren kwaad
spreiden dood en verderf
in tijdloos nachtverschiet

huisdieren verdwijnen
mijn katten en konijnen
hun lijken onherkenbaar
geen oorzaak geen gevolg
er dwaalt een kleuter af
verbleekt en is verdwenen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Hagen
Actief sinds: 15-07-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nachtmerrie’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.