Pegasus

Roel van Ekeris

Golven beukend richting strand
Water klotst in je oren
Zeemeeuwen door de storm getemd
Ze krijsen zodat iedereen het kan horen

De ridders te paard
Rijdend door kale duinen
Vrezend vermoeide voeten
De wind in de haren begroeten

Dienaars van helmtapijten
Hoeven die de bodem open rijten
Vleugels van goud
Steigerende benen toevertrouwd

De heuvels van de zeewind
Waar het nieuwe duin begint
Pegasus zal vliegen
Als golven wiegen

De ruiter van onherkenbaarheid
Die de vrede in de nacht berijd
Dansend naar de zon
Het tweede leven in een ster begon

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pegasus’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.