verzet

Moriarty

(oprechtheid: het is niet velen gegeven.
het masker der conditionering werkt
onbewust.)

wij zijn de kudde, steeds maar ja knikkend.
in het gareel lopend, slaafs de wensen van
onze meesters volbrengend.

wij zijn de gemuilkorfde schapen. de moed
niet om de meesters in vraag te stellen, uit
te dagen, in twijfel te trekken.

wij zijn de domme massa, badend in een
leeghoofdig materialisme. bang om op te
komen voor onzelf.

wij zijn de marionetten wiens authenticiteit
moet onderdrukt worden. onze samenleving:
onbewuste horror.

wij zijn de speelballen van de elitaire klasse.
de kronkelende meute, ontgift door brood en
spelen, vertier.

wij zijn het ongedierte, de moraal volgende
gelukzoekers, de onkritische proletariërs,
het mondmaskerdragende plebs.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Moriarty (Actief sinds: 17-12-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘verzet’ van Moriarty zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.