verslaving

Moriarty

er is een donkerte. een starende,
dwingende duisternis die groeit
met de jaren.

het begon ooit als een klein stipje.
een puntje op het hart, terend op
futiliteit.

geen ster kan het verlichten. geen
hoop kan het doen verbleken. het
verdoven

maakt het sterker. het veinst liefde
maar geeft wanhoop,levenstwijfel
en verdiet.

het slaapt nooit, ligt altijd op de loer.
het krast, snuift, drinkt, slikt, spuit en
uit zich in verbittering.

’s nachts vooral,
opopgemerkt.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Moriarty (Actief sinds: 17-12-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘verslaving’ van Moriarty zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.