INLOGGEN
«»

Een naam in de nacht

's Nachts was het
al lang geen avond meer, nog lang geen morgen
sprak daar een zijdezachte stem mijn naam?
Ach nee, het is gewoon de wind

Middernacht gepasseerd was het
een stille waas in de winternacht
daar zag ik mijn bleke armen
och, zie ik daar zwart-groen
absint-groen gif langs mijn aderen stromen?

Nee, zeg ik, het is maar een illusie
een goochelaar, een illusionist
en haar naam, het bleke licht van de maan
och, zo'n lange nacht was het toch

Hoor ik daar weer iets?
Een zachte, bleke, dunne vrouwenhand
klopt die daar op mijn raam?
Nee, nee, een boom is het
enkel een boom en haar tak

Wiens schaduw zie ik daar toch?
Een raaf, een rat?
Moordenaars, verraders?
Een nachtvlinder, zeg ik, alleen maar een mot

's Nachts was het
nee, dat was de maan niet
dat was geen booms tak
noch een mot, noch een raaf, noch een rat!
En daar hoor ik mijn naam weer
ach nee, gewoon de wind is het niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jonathan de Montfort
Actief sinds: 31-08-2019 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een naam in de nacht’ van Jonathan de Montfort zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.