INLOGGEN
«»

Echo

Bedongen heb ik dat jij inpandig bent.
Ofschoon constructie het niet kan bestaan
(van welke woning zou jij een kamer zijn?)
grond ik jouw wezen op een ademtocht.

Ook gisteren liep ik tegen ogen aan
die met mij keken naar het nooit geziene;
geluid verdichtte zich tot zuilen
en een orgel vlijde zich op klinkers.

De uitkomst keerde tot zichzelf,
een broodje wetenschap werd wijsheid.

Daarna ging elke dwerg zijns weegs,
opgewassen tegen alle draken.

Vandaag ben ik de echo van het schot
dat jouw hand eens loste. Ben jij soms god?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Richard Batelier
Actief sinds: 13-08-2019Informatie bij het gedicht:

R. 2: 'het bestaan' betekent ook 'wagen'. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Echo’ van Richard Batelier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.