INLOGGEN
«»

Het gevoelsspel van de rinoceros

Drie rivieren
vormen in de oerbossen
van Java
een waterbekken.

Een drinkplaats
voor wilde dieren
voor pelgrims
een schuilplek.

In de Droomtijd
smeedden de Ouden
hier een
nobele krijgskunst.

Zij noemden
deze vorm
de stijl van de
Witte Neushoorn.

Als voorzorg
vertoont hij zich
zelden maar vergaart
hij zijn glans.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Reggy van Doornum
Actief sinds: 20-02-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het gevoelsspel van de rinoceros’ van Reggy van Doornum zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.