INLOGGEN
«»

Rode rivier

Scherpe nagels,
Haalt zich er aan open.
Open wonden.
Stollend.
Rode rivieren.
Nagels krassen dieper.
Graaft eigen kanalen.
Rood water stroomt.
Een waterval.
Rood water valt.
Achter de waterval een ondergrondse grot.
Langs het stromende water.
Varend in een bootje.
De afgrond, daar de waterval.
Stroming van de grot slokt je op.
In de grot, zo helder water,
De gekleurde stenen onder het water, glanzende.
Stenen met de waarde van diamanten, robijnen, tijgerogen, maanstenen.
Geen enkele steen zo kostbaar als deze.
Zo glanzend, zo sprankelend.
Geen mens heeft weet van zijn waarde.
Ongekende, magische, kleurrijke stenen.
Geen enkele naam de waarde, de schoonheid kan waarmaken.
De rode rivier nergens lijkt te zijn.
Is het een fabel of een feit.
Niemand zal ooit weten wat deze magische stenen betekenen of zijn te vinden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Verkruissen
Actief sinds: 08-05-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Rode rivier ’ van Verkruissen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.