Een heel groot gezin als koor

Dakoyria

Joost mag weten waardóór: Oma's vertelde jeugd-
herinnering sprong zomaar naar voor:

Hoe het grote gezin waaruit zij kwam met zestien
kinderen in getal! als gemengd koor een fraai lied
aanhief... Door hún ouders bewonderd en zo lief

Wat had ik dat nú dan graag eens gehoord!
Ik probeer me daar een voorstelling van te maken
Helaas gaat er mijn fantasie wat staken

Zonder enige andere hobby, radio of een leuk spel
Zij vermaakten zich ondanks dit alles in spaarzame
vrije uurtjes heus echt wel!

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een heel groot gezin als koor’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.