Lieve duetjes

wil melker

lieve duetjes


wij hebben
in de loop der tijd
zo onze eigen
muziek gemaakt
met kleine
vingeroefeningen
leerden wij
vertrouwelijk met
de instrumenten
omgaan maar
van enig samenspel
was nog geen sprake

wij vorderden in
quatre mains en
lieve duetjes het
echte werk leek ons
nog geen pretje
zo zonder dirigent
wel leerde hij ons
de lach en het
plezier van hoe wij
met armen en vingers
al vrij snel en goed
akkoorden lieten horen

wij soleerden
helaas voor ieder
op de eigen keuze
gingen zo onze
gang en hebben
ook nooit geleerd
op te treden met
publiek om voor
te spelen en alles
van onszelf te geven
van die stukjes leven
heeft niemand ooit geweten


wil melker
22/12/2021
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lieve duetjes’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.