INLOGGEN
«»

De schaal

De schaal wiebelt
hypnotiserend licht
en donker op en neer

Tikjes van mijn nagel
De rand omlaag drukken
en langzaam de ronde volgen

Golven weerkaatsen de zon
Schommelend licht
Wiebelschaal

Met een stok sla ik trilstroom
in het brons, de houten tafel
en van mijn vinger naar mijn hart

mijn bloed in, mijn golvende bloed
licht en donker gonzen
de moedertoon

van mijn leven op en neer
ademen elke seconde
in en uit zonder te doven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'WoefWoef' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De schaal’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.