INLOGGEN
«»

Orgel der eeuwigheid

Soms staat alles open en
stormt de wind de lade uit
vooronder de lege ruimte

van het schip in, trillend
tussen de banken en rondom
het altaar, de lucht leeft
in het heilige halfduister

Mijn bewustzijn zet uit
laat op oefeningen en improvisaties
gedachten zweven om ze te schikken
en op hun plaats te laten landen
tijdens de middagpauze in de kapel

Mijn jaren tien, de jaren zestig
van de eeuw, mediteren
in het heilige halfduister
van het orgel der eeuwigheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Voor Johan Arends #2 // 1967, Kapel Canisius College, Nijmegen // 2017, Orgelpark, Amsterdam // Bundel 'org elp ark' #2 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Orgel der eeuwigheid’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.