Zo veilig ben ik en geborgen

Petra Groeneveld

Zo veilig ben ik en geborgen
U leidt mij aan Uw hand.
Niets is o Heer voor U verborgen
U maakt mij niet te schand’.
Uw hulp heb ik mogen ervaren
ze kwamen uit het land.
Veel lieve, goede echte woorden
zo kwam dat Heer tot stand.

Zo wil ik Heer de dank toebrengen
aan U die eeuwig leeft.
U die het goede wil volbrengen
ieder die eerlijk streeft
om ware liefde te verkonden
dat uit het hart voortkomt.
Zo wilt U Heer genadig wezen
Uw lof niet wordt verstomd’.

Geen veinzerij kan U behagen
U kijkt in ‘t hart en ziet
of wij het doen uit zelf behagen
doen U dan veel verdriet.
Maar Heer wij mogen zeker weten
dat U steeds uitkomst biedt.
Al schijnt het kwaad te overwinnen
U doet het kwaad teniet.

Melodie : Psalm 65

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo veilig ben ik en geborgen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.