Heer laat ons de knieën buigen

Petra Groeneveld

Heer laat ons de knieën buigen
en voor U de schuld betuigen.
Zie ons Heer genadig aan
wij niet op een voetstuk staan.
Wij voelen ons hoog verheven
wil de ander voorbij streven.
Wassen handen in onschuld
zijn met eigen liefd’ vervuld.

Spreken zo graag vrome woorden
die de ander doen bekoren.
Zijn zo met ons zelf begaan
voelen ons niet aangedaan.
Heer wil onze schuld vergeven
dat wij eigen ik nastreven.
Eigen liefde is zo groot
Heer dat ik mijn hart ontbloot.

Melodie : Psalm 86
Heer neem mijn gebed ter oren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heer laat ons de knieën buigen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.