Heer zend toch Uw Zonnestralen

Petra Groeneveld

Heer zend toch Uw zonnestralen
zodat liefde 't hart bereikt
warmte het kan overhalen
weer de liefde tot hen spreekt
Kilte kan het hart zo sluiten
liefdeloosheid overwint
O Heer laat Uw liefde winnen
toon dat U oprecht bemint.

Woorden vaak zo onbegrepen
als Uw Geest het hart niet raakt
Wilt U tot die harten spreken
dat 't de liefde weer toelaat
Laat Uw liefde overstromen
geef Uw kracht, genade Heer
Dat de mensen weer gaan dromen
goedheid vergaat nimmermeer.

Dat ze weer van vreugde springen
huppelen van zielevreugd
Klappen en vol leven zingen
Heer Uw liefd' heeft ons verheugd
Zwarte nachten zijn verdwenen
en Uw zon gaf ons weer moed
Lieve God wij zijn zo dankbaar
U bent zo oneindig goed.

Melodie : Alle mensen worden broeders
Vredeslied !

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heer zend toch Uw Zonnestralen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.