Weest U de Trooster in 't verdriet

Petra Groeneveld

Weest U de Trooster in 't verdriet
als d' ander Heer geen uitkomst ziet
Droogt U de tranen bitt're pijn
wilt U o Heer hun Helper zijn.

Barmhartig Heer geeft U ze kracht
behoed, bescherm hen in de nacht
Slaat U de armen om hen heen
ik smeek U hoor naar mijn gebeên.

Zodat ze Heer Uw zonlicht zien
de duisternis Heer van ze vliên
O God, beschermer in de nood
soms is de duisternis zo groot.

Het hart is zo bedroefd, gekweld
komt U ze tegemoet gesneld
Geeft U ze licht in hun bestaan
en laat ze niet verloren gaan.

Melodie: Weest Gij de zon van mijn bestaan.
LBK 437 :3

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Weest U de Trooster in 't verdriet’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.