INLOGGEN
«»

U bent mijn Vriend

Laat mij een waar getuige zijn o Heer,
dat ik geen valsheid over U verkondig
En dat ik wars ben van d' onzuiv're leer
Uw genade en recht vertel volmondig
Geen leugenaars die houden stand, veeleer
richt U ze Heer te gronde, ze bezwijken.

U bent mijn Vriend, U bent mijn metgezel
U gaat op al mijn wegen met mij mede
Als ik vol ijver over U vertel
dat U mijn voeten richt, op al mijn schreden
ga ik verlicht met U als mijn kompas
getuigend van Uw liefde en Uw vrede.

Melodie : Psalm 119

Och schonkt Gij mij de hulp van Uwe Geest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘U bent mijn Vriend’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.