Lof zij U mijn Heer .Verlosser

Petra Groeneveld

Jezus Christus, Redder, Koning
U, U bent mijn hoogste goed
Straks voor eeuwig in Uw woning
ben gereinigd door Uw bloed
Nooit geen tranen meer en pijn
altijd in Uw vreugde zijn
Uit genade met U leven
altijd van de dood ontheven.

Lof zij U mijn Heer, Verlosser
met U ben ik opgestaan
Angsten doen niet meer bezwijken
satan is teniet gedaan.
Ook al valt hij steeds weer aan
wil hem toch voorgoed verslaan
U geeft kracht en moed in 't strijden
in U kan ik mij verblijden.

Dank mijn Heiland voor genade
ied're dag aan mij betoond
U behoedt mij voor het kwade
't goede wordt in mij beloond
U mijn hoogste Majesteit
aan Uw hand word ik geleid
Met U strijden, biddend waken
tot de dageraad zal naken.

Melodie :Psalm 42
Hijgend hert der jacht ontkomen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lof zij U mijn Heer .Verlosser’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.