INLOGGEN
«»

Jazz

Een saxofoon prevelt een si bémol
Daarna een langgerekte do
Als de adem van droge wind
Dan zweeft hij verliefd naar een sol
En enkele ijle gedempte noten
Volgen het pianospel van zijn vriend
Haast frivool tovert hij uit stilte
Een bedwelmende riedel melancholie
Hij maakt toekomst van het verleden
Tijdloos, tot hij weer in het heden
Vertwijfeld da capo al fine herbegint

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

J.Diete
Actief sinds: 19-06-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jazz’ van J.Diete zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.