Het geknakte riet

Petra Groeneveld

U kijkt vol mededogen
op het geknakte riet
U zult ons Heer verhogen
U doet het kwaad teniet.

U trok ons uit het duister
naar Uw weldadig Licht
U geeft ons Heer Uw luister
zodat de boze zwicht.

Uw Licht verlicht ons leven
U doet de angst teniet
vreugde laat U beleven
U stilt al het verdriet.

Wij mogen Heer gaan bloeien
verspreiden Heer Uw Licht
In waarheid mogen groeien
Uw Geest die ons verlicht.

Melodie: Nu daagt het in het oosten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het geknakte riet’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.