INLOGGEN
«»

Luisterervaringen

Luisterervaringen

Ik ben geen audiofiel
Ik heb geen obsessie
Voor de perfecte weergave van muziek
Voor het vinden van de beste geluidsinstallatie

De mooiste muziek die ik ooit hoorde
Was de muziek die ik luisterde
In mijn studentenkamer
Op een piepklein cassetterecordertje

Die had ik van mijn zus gekregen
In het midden van de jaren negentig
Voordat ik ging studeren in Duitsland
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen

Ik had geen TV destijds
Mobieltjes bestonden niet
Het internet stond nog in zijn kinderschoenen
Draagbare CD spelers waren veel te duur

Nee, ik luisterde cassettebandjes
Waarop de muziek van CD's was opgenomen
Zo stuurde mijn vader mij vanuit Nederland
Het hele oeuvre van de Beatles op

Ik ontdekte oudere muziek
Maar geheel nieuw voor mij:

Neil Young
Nick Cave
Leonard Cohen
Bob Dylan

En ook de albums
Van Depeche Mode en U2 waren favoriet
Ik draaide mijn cassettebandjes grijs

Ik luisterde met een hartstocht
En een geestdrift
Alsof mijn leven ervan afhing
En in zekere zin
Was dat misschien ook het geval

Kant A luisteren
Klik
Cassettebandje omdraaien
Play
Kant B luisteren

60 minuten
Of
90 minuten lang

Opnemen was
Play + Record tegelijkertijd indrukken

Het geluid was natuurlijk niet best
Maar bepalend voor mijn luisterervaring
Was niet het perfecte geluid
Maar het intense gevoel

En zo luister ik
In feite
Nog steeds naar mijn muziek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Luisterervaringen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.